U subotu 3. jula 2021. godine, u organizaciji Kancelarije za Slovence po svijetu organizovan je događaj „Dobrodošli doma“ u slovenačkom mjestu Ribnica. Udruženje Triglav je prisustvovalo proslavi koja je ovaj put nosila naziv „Sloveniji za 30 godina“.

XII Slovenački dan održan je 27.06.2021. godine u mjestu Jaružani kod Slatine, u prelijepom ambijentu Parka prirode. Taj događaj, uz tradicionalno Martinovanje, predstavlja praznik slovenstva.

O važnosti pčela ne razmišljamo samo 20. maja, već uvijek iznova naglašavamo koliko su važne za održavanje života.

Dan Vojske Republike Slovenije obilježava se 15. maja kao dan kada su 1991. godine slovenački vojni obveznici počeli služiti vojni rok isključivo u Sloveniji u dva centra za obuku tadašnje Teritorijalne odbrane. Ukupno 300 regruta započelo je služenje vojnog roka u 710. centru za obuku u Pekrama kod Maribora i 510. centru za obuku na Igu kod Ljublјane.