Člani Društva Slovencev RS »Triglav« so se udeležili praznovanja 30-letnice delovanja Slovenske skupnosti v Tuzli. Slovesnost je bila v soboto, 23. septembra, v dvorani Bosanskega kulturnega centra v Tuzli.

Slovenski veleposlanik Damijan Sedar se je društvu in njegovi predsednici Jasmini Husanović, pa tudi vsem nekdanjim predsednicam, učiteljici dopolnilnega pouka slovenščine, zboru Slovenčice in drugim zahvalil za dolgoletno požrtvovalno delo in ohranjanje slovenskega jezika in kulture ter predsednici vročil priznanje Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu ob visokem jubileju. Priznanja je bila deležna tudi nekdanja predsednica Dragica Tešić.

V kulturnem programu so nastopili ženski pevski zbor Slovenčice, učenci dopolnilne šole slovenskega jezika in kulture, kitarist Armin Ibrahimagić, v avli centra je bila na ogled velika retrospektivna razstava devetih likovnih kolonij društva, posebno odobravanje pa je požel dokumentarni film o slovenski skupnosti v Tuzli Ščepec slovenske soli v Tuzli avtorja Dušana Tomažiča.

Pevke zbora Slovenčice so prejele tudi bronasto Gallusovo značko, ki jo podeljuje Javni sklad za kulturne dejavnosti RS, za deset ali več petja v zboru.

Člani Društva "Triglav" so slovenskemu društvu v Tuzli podarili sliko in jim zaželeli še mnogo let uspešnega dela.