09. decembra 2023.

Udruženje Slovenaca “Lipa”  iz Prijedora,  nas je  pozvalo na tradicionalno božićno druženje, koje organizuje svake godine od osnivanja Udruženja.

Na  26. božićnoj zabavi  u prelijepom ambijentu hotela Prijedor okupili su se prijatelji  i članovi Udruženja. Prazničnu atmosferu je upotpunio splet slovenačka pjesma uz pratnju na harmonici, koje su izveli zajedno pjevačka grupa Udruženja i pjevači iz Udruženja za očuvanje tradicije. 

Goste je pozdravila predsjednica udruženja Alenka Uduč. Ispred gradske uprave goste je pozdravio načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije Aleksandar Milješić. Predsjednica je gostima poželjela sretne sve predstojeće praznike. 

Druženje  je nastavljeno uz bogatu večeru i ćaskanje. Uživali smo u muzici uz čašu vina i plesali naravno. Među poslednjim gostima smo se zahvalili domaćinima na ugodnoj večeri i oprostili se sa njima. Božić uvijek donese neko posebno svečano raspoloženje. Pošto je Božić vrijeme darivanja zahvalni smo našim Prijedorčanima što su nam darovali još jedno predivno veče.

Ljiljana Memon