Skoči do osrednje vsebine

Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu

  • Podpredsednik vlade in minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon je bil slovesni govornik na slovesnosti ob 160-letnici knjižničarstva na Vipavskem. Ob tej priložnosti so odkrili tudi doprsni kip ustanovitelja dr. Karla Lavriča. Knjižnico, ki je bila 17. aprila 1864 ustanovljena kot »Slovenska Čitavnica v Ajdovšni«, je kasneje nasledila današnja Lavričeva knjižnica.

  • Urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu je danes gostil aprilski večer z zamejskimi ustvarjalci Sredi domovine. Po sledeh svojega delovanja med rojaki na Madžarskem nas je popeljala področna podsekretarka za šolstvo v Porabju, profesorica slovenščine, dramaturginja, lektorica in urednica Valentina Novak.

  • Drugi dan obiska ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu Mateja Arčona je bil namenjen obisku nekaterih ustanov, ki delujejo v Celovcu. Ministra sta spremljala državna sekretarka na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu Vesna Humar in generalni konzul Republike Slovenije v Celovcu dr. Anton Novak.

Novice

  • Minister Arčon v Selah in Dobrli vasi na avstrijskem Koroškem

    Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon je pričel z dvodnevnim obiskom slovenske manjšine na avstrijskem Koroškem.Ministra je skozi dan spremljala državna sekretarka na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu Vesna Humar.

  • Obisk ministra Arčona pri slovenski manjšini na Hrvaškem

    Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon se je danes mudil na Hrvaškem. O stvarnosti in izzivih se pogovarjal z vodstvom krovne organizacije Zveze slovenskih društev na Hrvaškem, se srečal s predsednikom Sveta za slovensko narodno manjšino Primorsko-goranske županije in Slovenskega kulturnega društva Snežnik Lovran ter obiskal Osnovno šol Kozala.

  • Praznično voščilo ministra Mateja Arčona

    Spodaj objavljamo velikonočno voščilo podpredsednika vlade in ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu Mateja Arčona.

Dogodki